Indlæser...

Spørsmål og svar om xenon

Ønsker du å oppgradere nær- og fjernlysene dine til xenon?

Hvorfor opgradere fjernlysene til xenon?

ekstralyskampanjen 2020oppgradere til xenon

At opgradere dine fjernlys til xenon vil give dig mere lys end to store tusindmetre. At opgradere tusindmetre til f.eks 75w xenon vil derfor nu give dig en vanvittig god opgradering af dine ekstralys.

4300k, 6000k og 8000k – hvad betyder dette?

Kelvin indikerer farven på lyset fra pærerne. 4300k er cremehvid, og er også den farve som leveres på alle biler originalt. Den er utroligt anonym i trafikken, og kan nogle gange forveksles med halogen på grund af dens farve. 6000k er knaldhvid med en smule blåskær, og dette er den farve som fleste vælger og som giver det bedste udbytte. 8000k er utroligt blålig og passer perfekt til udstillingsbiler, og folk som vil have et virkeligt xenon look. Bagdelen ved 8000k er dog, at den leverer ca. 20% svagere lys end 6000k. Læs mere om dette, og se en demonstration i vores Kelvinguide.

Hvilket xenonsystem skal jeg vælge? ProSystem vs ESystem.

Lumen ProSystem er vores topmodel, og her får du overlegen kvalitet med digitale ballaster som fungerer på nye biler med canbus. ProSystem har en længere levetid end almindelige xenonsæt. Vælg ProSystem hvis du ønsker kvalitet fra det produkt du køber eller hvis du har en nyere bil med pæretjek. Vi garanterer fejlfri canbus drift med ProSystem. ESystem er en rimelig udgave af xenon uden digital ballast, og vil ikke fungere på visse nyere biler – selv med wirefix eller anden medicin. Dette er et godt xenonsystem, hvis du har en gammel bil du ønsker at opgradere til xenon.

Hvad er E-godkendelse?

Xenonsættene skal være E-godkendte for at være lovlige på det danske marked. Rigtigt mange sæt er dog ikke E-godkendte, og derfor ikke lovlige at montere. E-godkendelse er vigtigt for at kunne sikre sig mod billig elektronik og brand. Vores sæt er naturligvis E-godkendte.

Hvilke garantier er inkluderet i prisen?

Xenonsættene leveres med 1 års garanti eller 2 års udvidet garanti. Skulle du være så uheldig at der ryger en pære før tiden, så kan du nu få en ny pære lige med det samme. Men ProSystem garanterer også for at xenonsættet fungerer som det skal på din bil. Derfor får du pengene tilbage, hvis der skulle opstå tekniske problemer under eller lige efter monteringen.

Hvor lang tid tager monteringen af et xenonsæt?

Dette kommer lidt an på biltypen. Er det nemt at komme til bag ved lygterne, så tager monteringen blot omkring 20 minutter.

Kan jeg selv montere xenonsættet?

Vores sæt er “plug-and-play” til de fleste biler. Kun et fåtal af biler vil trænge til små modificeringer som du nemt kan klare på egen hånd. Du får en dansk brugsanvisning med som på enkel vis vil vise dig hvordan du monterer et sæt.

Kan jeg komme almindelige halogenpærer tilbage, hvis det skulle blive nødvendigt?

Vores sæt kan fjernes helt og uden spor såfremt du ønsker dette, så længe du ikke modificerer det originale ledningsnet når du monterer. Sættene kan også overføres til en anden bil med den samme pæretype.

Hva er Bi Xenon?

Bi stammer fra latin og betyder to. Hvis du har Bixenon har du derfor to xenonsystemer, et på fjernlyset og et på nærlyset. Vores H4 sæt kommer med Bixenon i et og samme system.

Er disse eftermonterings xenonsæt godkendte til vejbrug?

Ja. Men biltilsynet kræver dog at din bil har vinduesviskere på lygterne, samt automatiske højdejusterbare reflektorer for ikke blænde den modkørende trafik, hvis din bil er tungt lastet. Lygterne bør også være godkendte til xenon. Men hvis dine hovedlygter er korrekt justeret, så kommer du ikke til at blænde nogen. Du skal blot huske at justere dine lygter, hvis du kører med tungt læs.

Hvorfor kan jeg ikke bare nøjes med at købe pæren og montere denne?

En almindelig bil har et 12 volts system, og en xenonpære har behov for 23000v for at kunne fungere. De ballaster som du får med i sættet forøger spændingen til 23000v når pærerne tændes, og stabiliserer sig til 85v når pærerne er tændte.

Fordelene ved Xenon

Længere liv; En xenonpære har et gennemsnits levetid på 2500 timer, altså 3-5 gange længere levetid end traditionelle halogenpærer. Xenonpærerne har i modsætning til halogenpærer heller ingen glødetråd, og vil derfor ikke tage skade af bumpede veje på samme måde som halogenpærer.

Mere lys; En 35 watt xenonpære producerer tre gange mere lumen sammenlignet med en 55 watt halogenpære. Tre gange kraftigere lys. Lyset reflekterer derfor skilte og vejmarkeringer langt bedre end halogen.

Hvidere lys; Halogen producerer et gulligt lys, hvorimod xenonlys producerer et blåhvidt lys som minder mere om naturligt dagslys.

Mindre varme; xenonpærer bruger mindre strøm (35w) end almindelige halogenpærer (55w), og producerer derfor også mindre varme.

Bilen vil ikke bare have det sikreste og bedste lys på markedet, men vil også se langt pænere og mere moderne ud end før. Xenonlys er dyrt ekstraudstyr som ofte kun leveres på de seneste og dyreste bilmodeller. Lad dig ikke narre af xenonlook pærer. Dette er ikke ægte xenon, og kan ikke sammenlignes med den ægte vare.

LumenDaylight.dk – Anmeldelser